Vermut solidari presxs i encausadxs operació pandora

Diumenge, 15 de febrer, a partir de les 12h.

Música en viu amb “BLASFEMMES”, vermut, birra i pica pica.         cartel_vermut-CAT_0

Ágora Juan Andrés,

cantonada C/Aurora amb C/Riereta, Raval.

El 13 de novembre de 1913 la policia va detenir 5 companyes anarquistes a Barcelona per ordre de l’Audiència Nacional. Dues d’elles, Mónica i Francisco, foren tancades en presó preventiva en espera de judici, a les quals se’ls aplicà la llei antiterrorista i posades en règim FIES 3, en aïllament. Se les acusa de la col·locació d’un artefacte explosiu a la basílica del Pilar de Saragossa. És el conegut com a ‘Cas Mateo Morral’.

Poc més d’un anys després, la matinada del 16 de desembre del 2014, els Mossos d’Esquadra assaltaren 14 cases particulars, centres socials i ateneus llibertaris dels barris de Sant Andreu, Poble Sec i Gràcia, a Barcelona, així com a Manresa, Sabadell i Madrid. Foren detingudes 11 persones, anomenant el cop repressiu com “Operació Pandora”. Aquesta es va realitzar també per ordre de l’Audiència Nacional, encara que la major part de les investigacions foren dutes a terme pels Mossos d’Esquadra. Se les acusa de pertànyer a una suposada “organització terrorista anarquista”. A més d’acusar-les de l’enviament de cartes bomba, també “se les vincula” –sempre segons la policia– amb els atacs amb artefactes explosius a la catedral de l’Almudena a Madrid i la basílica del Pilar a

Saragossa. Per aquest fet, també estan acusades i són encara a la presó preventiva Mónica i Francisco.

En un primer moment 4 de les detingudes queden en llibertat amb càrrecs, i 7 en presó preventiva, sota règim FIES. Al cap d’un mes i mig, el 30 de gener, el jutge ordena la posada en llibertat condicional de les 7 amb la fiança de 3.000 euros.

Una cosa que totes les detingudes tenen en comú és que són anarquistes. Lluny de definir qui és culpable o qui és innocent, lluny del llenguatge del poder, tenim ben clar que allò que aquí es persegueix són les idees i les pràctiques anarquistes. Tractant-se d’una persecució ideològica,

política. En nom de la lluita contra el terrorisme i la seguretat ciutadana, es persegueix i es castiga aquelles que lluitem contra aquest sistema basat en la desigualtat i la injustícia.

Les polítiques estatals, cada vegada més repressives, des de la “Ley Mordaza” fins el nou pacte antiterrorista, intenten silenciar aquelles que es rebel·len i subverteixen l’ordre establert. Les que decideixen creuar una frontera, defensar el seu habitatge, senyalar als autèntics enemics com son el patriarcat i l’Estat. Davant la repressió nosaltres decidim respondre en solidaritat amb les companyes detingudes i encausades, i seguir lluitant cada dia per la transformació social a pesar de la por que ens volen provocar.

Terrorista és qui ens condemna a una vida de misèria, no qui es rebel·la contra ella.

Ens volgueren enterrar, però no sabien que érem llavors.

Anuncios
A %d blogueros les gusta esto: