L’AN allibera tres presos de l’operació Pinyata perquè no els acusa de «cap acció terrorista en concret”

La secció tercera de la sala penal considera que l’empresonament que va dictar l’1 d’abril el jutge Eloy Velasco va ser “innecessari i inadequat”
Ara fa dos mesos el jutge de l’Audiència Nacional espanyola, Eloy Velasco, va ordenar l’empresonament de cinc anarquistes detingudes a Madrid i Barcelona. En el marc de l’operació policial, agents de les unitats d’antiavalots i dels grups d’informació de la Policia Nacional espanyola i els Mossos d’Esquadra van rebentar portes d’habitatges i centres socials, per tal d’escorcollar-los, tal i com havien fet quatre mesos enrere durant l’operació Pandora.
Avui la secció tercera de la sala penal del mateix òrgan judicial ha tombat l’auto de presó de Velasco, desautoritzant-lo, i assenyalant que no se’ls hi pot imputar “accions concretes de les que es pugui determinar la seva finalitat terrorista”, més enllà de “difusos actes de prosselitisme anarquista”. Els tres joves quedaran en llibertat aquesta tarda, sense necessitat de dipositar cap fiança, després de passar seixanta dies a la presó, dispersats a centres penitenciaris molt allunyats dels seus domicilis. Cada quinze dies hauran d’anar a signar al jutjat i no podran sortir del territori de l’Estat espanyol. Fonts jurídiques han explicat a la Directa que no hi ha notícies dels altres dos empresonats. “No és que els altres no surtin, és que no en tenim cap informació per ara”, ha explicat un dels advocats.
Embargament de comptes bancaris
En relació a l’operació Pandora, efectuada ara fa sis mesos, l’assemblea de suport ha informat que l’Audiència Nacional espanyola ha ordenat el bloqueig i embargament dels comptes bancaris solidaris que van obrir poc després de les detencions. “Un nou capítol en aquesta farsa de l’Estat espanyol contra el moviment anarquista, que en aquest cas vol ofegar les mostres de solidaritat sobretot materials i econòmiques, però també afectives, amb els entorns represaliats”, denuncien en un comunicat penjat al seu blog. El jutge, a més, ordena investigar els moviments bancaris, la titularitat dels comptes, les transferències i demés aspectes. “Què pensa el jutge que fem amb els diners, enviar-los a Suïssa com els seus amics polítics i especuladors?”, es pregunten a la part final del comunicat. Cal recordar que el jutge Velasco va ser un alt càrrec del govern d’Eduardo Zaplana durant els anys d’or de la corrupció i la bombolla immobiliària al País Valencià.
Font: La Directa

Portada


https://directa.cat/lan-allibera-tres-presos-de-loperacio-pinyata-perque-no-acusa-de-cap-accio-terrorista-en-concret