Noves detencions contra l’anarquisme a Manresa i Barcelona, concentració avui!

Aquest matí, a partir de les 5h, s’han produit escorcolls a dos domicilis de Manresa i s’ha detingut a dues persones a instàncies de l’Audiència Nacional en contra les lluites anarquistes. Efectius de la brigada mòbil dels Mossos d’Esquadra també han practicat escorcolls i detencions a diversos domicilis, centres socials i ateneus de Barcelona. Com ja sol ser habitual, efectius de la Brigada d’Informació han requisat material, entre ells aparells informàtics, diners i propaganda. Aquesta operació, és una continuació del cop repressiu anomenat “Pandora” que es va efectuar al desembre de 2014 amb la detenció d’onze companyes que avui en dia estan en espera de judici i que tindria relació amb l’operació Piñata i operació Columna, dutes a terme per la Policia Nacional.

Aquest nou cop repressiu coincideix temporalment amb la vista a l’Audiència Nacional per la revisió de la presó preventiva de les dues companyes empresonades, Monica i Francisco. Entenem aquestes detencions com un cop d’efecte policial i mediàtic per facilitar l’allargament de l’encarcerament de les dues companyes, que ja porten dos anys de preventiva. Avui mateix s’ha confirmat la pròrroga de la preventiva. L’objectiu principal de l’Estat és aplastar les lluites anarquistes que aquest ja les ha assignat com a principal enemic intern. Entenem que la figura d’enemic intern és necessaria per un Estat democràtic per justificar els métodes repressius “excepcionals” que suposadament no haurien d’existir en una societat de “drets i llibertats”.

Altre cop, també hem d’assenyalar la col·laboració de l’Audiència Nacional amb els cossos repressius de la Generalitat, Mossos d’Esquadra. Igualment, el paper dels mitjans de comunicació han continuat verificant les fonts policials i focalitzant el cas amb la trama GAC, una organització de caire pública que la imaginació policial i mediàtica l’ha convertit en una associació terrorista.

Per tal de plantar cara a la repressió i superar la por que l’Estat vol sembrar, convoquem:

  • Gràcia: 20h. Pl. Diamant. Convocatoria unitaria de Barcelona
  • Girona. 12:30h. Davant la Generalitat
  • Madrid. 20h. Tirso de Molina
  • Manresa. 20h. Pl Sant DomènecqVe
  • Berga. 20h. Pl Sant Pere
  • Zaragoza. 20h. Pl España

També:

https://directa.cat/operacio-dels-mossos-desquadra-laudiencia-nacional-espanyola-contra-moviment-llibertari

a