El jutge ordena la posada en llibertat de totes les empresonades per l’operació Pandora

Javier Gómez Bermúdez comunica als advocats que aquest divendres al matí es dictaran els autos de llibertat condicional amb fiança de 3.000 euros per a cadascuna d’elles.

foto_pandora20141216_pandora-180_copy

Van ser detingudes el 16 de desembre i abandonaran els centres penitenciaris el 30 de gener. Hauran passat un mes i mig entre reixes després que els Mossos d’Esquadra assaltessin els seus habitatges arran d’una macrooperació anomenada Pandora i que, segons Ramon Espadaler, tenia com a objectiu la desarticulació d’una presumpta organització de “terrorisme anarquista”. L’alliberament immediat l’han confirmat fonts judicials i, casualment, coincideix amb el dia que el departament de premsa dels Mossos d’Esquadra han emès un comunicat on detalla les acusacions contra les persones detingudes. Tot i que la policia catalana va voler que es mantingués el secret de sumari de les actuacions fins al proper 22 de febrer, avui, sobtadament, el jutge ha canviat de criteri, ha rebutjat perllongar les investigacions i ha donat per acabada la reclusió de les set preses.

Es preveu que puguin abandonar les cel·les dels centres penitenciaris d’Extremera, Soto del Real, Aranjuez i Valdemoro, tots ells situats a la perifèria de Madrid, demà a mitja tarda. Les mostres de suport a aquestes joves no s’han aturat des del desembre. El mateix dia dels escorcolls i les detencions, una manifestació de més de 3.000 persones va recórrer els carrers de Gràcia i. en plenes festes de Nadal. més de 1.500 persones van recórrer el centre de Barcelona i el passeig de Gràcia rere una pancarta on es llegia: Terrorista és qui ens condemna a una vida de misèria, no qui es rebel·la contra ella.