Mig miler de persones reclamen a Barcelona l’alliberament de les detingudes arran de l’operació Pinyata

Pocs minuts abans de les vuit, a l’entrada del mercat municipal del Clot ja hi havia un centenar llarg de persones al voltant d’una pancarta on es podia llegir “Llibertat detingudes”. Eren les primeres manifestants que arribaven a la protesta contra les 37 detencions que ha deixat l’operació Pinyata el 30 de març, convocada amb urgència a primera hora de la tarda per rebutjar els escorcolls en diversos centres socials okupats a Madrid i també les detencions a la capital espanyola, Palència, Granada i també a Barcelona.

La convocatòria d’urgència ha mobilitzat mig miler de persones / Sergi Pujolar (Krasnyi BCN)

Poc més tard han començat a arribar columnes de manifestants de Sant Andreu, del Poble Sec, de Sants i de Gràcia i ràpidament s’han començat a cantar consignes per demanar la llibertat de les detingudes i contra l’Estat i la policia. Cap a dos quarts de nou, les persones concentrades han tallat el carrer Aragó i han marxat en manifestació, seguides de lluny per algunes furgonetes dels cossos antiavalots dels Mossos d’Esquadra.

Comissaria del CNP al barri de la Verneda de Barcelona / Sergi Pujolar (Krasnyi BCN)

Durant el trajecte, les manifestants han cantat consignes contra les detencions i empresonaments d’anarquistes. També s’han realitzat pintades en solidaritat amb les represaliades, així com algunes destrosses en algunes immobiliàries i entitats bancàries. A l’alçada de Rambla Guipúscoa, aquest mitjà ha comptat al voltant de 700 manifestants que han marxat fins a les portes de la comissaria de la Policia Nacional espanyola al barri de la Verneda. Són aquestes les dependències policials on es custodia a les detingudes en el marc de l’Operació Piñata durant el matí i migdia de la jornada d’ahir a Barcelona. Aquesta comissaria es va inaugurar l’any 2012 i es va construir sobre els terrenys de l’antiga, amb la intenció d’unificar les unitats de documentació, estrangeria i lluita contra el terrorisme i crim organitzat de la Policia Nacional espanyola. El ministeri de l’Interior va cedir els terrenys a l’Ajuntament de Barcelona a canvi de la requalificació del terreny. L’antiga comissaria era coneguda perquè allotjava un Centre d’Internament d’Estrangers al soterrani.

L’operació va tenir lloc a Barcelona, Madrid, Palència i Granada / Sergi Pujolar (Krasnyi BCN)

Davant de la comissaria hi havia un ampli dispositiu dels Mossos d’Esquadra format que blindaven l’accés a les dependències policials. Després d’una breu aturada, les manifestants han donat la volta a tot l’edifici, han llençat coets i petards amb la intenció de poder traslladar el seu suport a les detingudes a l’interior de la comissaria i han tornat a la porta principal, on s’ha llegit un comunicat on feien una crida a la “solidaritat” i a que “no pari la lluita als carrers i el suport entre nosaltres”.

LA DIRECTA