Archivada la causa contra cinco anarquistas de Barcelona detenidxs en 2013

Estuvieron 123 días en prisión y, ahora, el juez Santiago Pedraz ordena el archivo de la causa contra cinco anarquistas detenidos el 15 de mayo de 2013 bajo la acusación de apología del terrorismo y tráfico de estupefacientes.

En un auto fechado a 20 de noviembre de 2015 el titular del Juzgado Central de Instrucción 1 de la Audiencia Nacional española considera que “no ha quedado suficientemente acreditado la comisión del hecho delictivo que dio lugar a la incoación de las diligencias previas” .

La operación fue impulsada por la División Central de Información de los Mossos, y supuso la entrada y registro por la fuerza, con las correspondientes destrozos, a varios domicilios -en especial a una vivienda de Avinyonet del Penedès – y al Ateneo Libertario de Sabadell.

Los agentes de la policía catalana los acusaron de haber creado un grupo de Facebook desde donde se hacía supuesta apología de la violencia y, a raíz de ello, el poder judicial consideró que se les podía encausar por delitos de terrorismo .

El verano de hace dos años se hicieron manifestaciones en Barcelona bajo el lema “Libertad 5 anarquistas de Barcelona” y “Libertad Silvia, Yolanda, Juan, Xabier y Jose”.

El 16 de septiembre de 2013 quedaron en libertad, a la espera de juicio, pero durante meses han tenido que ir semanalmente a firmar en la Ciudad de la Justicia. Después de pasar por numerosas cárceles de España, incluso, en régimen de aislamiento, el juez considera que no hay delito.

https://directa.cat/actualitat/jutge-arxiva-causa-contra-cinc-anarquistes-de-barcelona-que-van-passar-123-dies-preso

 

Sobre el cas:

La matinada del 15 de maig de 2013, un impressionant dispositiu de mossos d’esquadra va assaltar el domicili de 4 companyes a Avinyonet del Penedès amb la brutalitat inherent a una operació antiterrorista.

Mentre, efectuaven la mateixa entrada a Sabadell, on residia una cinquena persona, aprofitant per entrar i escorcollar l’Ateneu llibertari de Sabadell. Es creava així el cas dels 5 anarquistes de BCN (o Sabadell). Tres dies després, ja a l’Audiencia Nacional, el jutge Pedraz els decretava presó sense fiança i ingressaven al mòdul d’aïllament de Soto del Real amb les restriccions de FIES 3. Després de quatre mesos en preventiva dispersades per diferents presons de Madrid, van sortir en llibertat provisional.

Dels nombrosos càrrecs imputats a partir d’un inicial d’enaltiment del terrorisme, els principals eren “pertinença a banda armada”, “organització terrorista de caire anarquista”, “captació de membres”, “adoctrinament” (bàsicament opinions personals a xarxes socials i difusió de la idea llibertària) i “dipòsit d’armes” (tals com tira-xines, petards de revetlla, cinta americana o un pedaç punk). La finalitat era, com no, sepultar tota veu que qüestioni i es posicioni contra l’Estat i el sistema capitalista i patriarcal.

El passat 20 de novembre, el jutge Pedraz, instructor del cas, ha decretat finalment el sobreseïment provisional.

«Paral·lelament, en aquests moments, dues de les companyes imputades en el cas, s’enfronten a un altre judici acusades dels fets ocorreguts l’agost de 2012 en un desallotjament a Badalona. La data de judici serà el 4 de Maig de 2016, després de ser aplaçada el darrer 24 de Novembre. La petició fiscal és de 3 anys i 6 mesos.”

Solidaritat amb la companya i amb totes les persones represaliades per lluitar per un món nou, un món just i lliure on no tingui cabuda l’autoritat.

Per la llibertat, visca l’anarquia!

Barcelona, Novembre 2015

A %d blogueros les gusta esto: